Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

V sredo, 25. 9. 2019, smo bili s strani Ministrstva za okolje in prostor v sodelovanju z Mestno občino Celje na sestanek pozvane ravnateljice in predstavniki staršev vseh treh javnih vrtcev. Na sestanku, na katerem so sodelovali tudi predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje in predstavniki Biotehnične fakultete, Univerze v Ljubljani, smo bili seznanjeni s potekom aktivnosti predvidene sanacije zemljin v posameznih vrtčevskih enotah, vključno s predstavitvijo rezultatov analiz in informacij o vplivih le teh na zdravje otrok.

Veseli smo, da smo pridobili informacije, za katere smo si vrtci skupaj z Mestno občino Celje prizadevali že dlje časa, pa čeprav smo jih prejeli šele na podlagi pritiskov staršev in medijev. Povzetek sestanka je naredila tudi MOC (preberete si ga lahko v prilogi tega obvestila).

Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor so na sestanku ponovno zagotovili, da nas bodo sproti obveščali. Vzpostavili so tudi spletno stran, ki naj bi delovala že od samega začetka. Na spodnji povezavi so dostopne aktualne informacije o izdanih poročilih in dosedanjih postopkih v zvezi z zamenjavo zemljine: https://www.gov.si/teme/sanacija-starih-okoljskih-bremen/

Vrtec bo vse informacije v zvezi zamenjavo zemljine, s katerimi bo razpolagal, sproti predajal predstavnikom v svetu staršev in objavljal na oglasnih deskah enot za starše ter na spletni strani vrtca, zato vas prosimo, da spremljate objave. Hkrati bomo spremljali navodila pristojnih strokovnih služb in sprejemali potrebne ukrepe skladno z njihovimi napotki.

V želji in dosedanjih prizadevanjih, da bi skupaj zagotovili še večjo varnost otrok, vas starše spodbujamo, da si na spletni strani vrtca, pod rubriko O NAS/PREHRANA IN ZDRAVJE/VARNOST, preberete Protokol ravnanj v povezavi z zdravjem otrok pri igri na otroških igriščih vrtca, ki je še vedno v veljavi in ga v vrtcih, kjer zemljina še ni bila zamenjana, dosledno upoštevamo. Spomnili bi vas radi, da ukrepe za varno igro na igriščih upoštevamo že od leta 2007 dalje. V letu 2016 pa smo protokol ravnanj še dopolnili. Kot smo slišali na sestanku, je smiselno, da starši upoštevate protokol pri igri otrok v Celju tudi izven vrtca in vrtčevskih igrišč.

Pozivamo vas, da se v primeru kakršnihkoli vprašanj ali dilem obrnete neposredno na ravnateljico, saj vam bomo z veseljem podali vse informacije, s katerimi smo seznanjeni.

S spoštovanjem
Vanja Krašovic, ravnateljica

Priloga: Obvestilo MOC

Dostopnost