Skoči na glavno vsebino

»Spet prišel je v našo vas, stari dobri Dedek Mraz.«

In kako smo ga komaj čakali!

A preden smo zaslišali njegov topel in prijazen pozdrav, smo vzgojiteljice otrokom pričarale pestre dejavnosti, kjer so otroci lahko doživljali december v vsej svoji praznični raznolikosti. Kot vsako leto nas je december še posebej povezoval in razveseljeval.

  • V enoti je tako dišalo po piškotih, ki so jih marljivi otroški prstki z veseljem pripravljali ter po božični marmeladi, pripravljeni v igralnici starejših otrok.
  • V skupnem prostoru smo lahko prav vsi prisluhnili pravljični vili, ki nam je ob kaminu in svečkah pripravila pravljično urico, starejše skupine pa so si v Hermanovem brlogu ogledale še dramsko predstavo z naslovom »Rešimo babico zimo«.
  • Skozi kamišibaj lutkovno gledališče smo spoznavali pravljico »Rokavička« in se vživljali v pravljične junake.
  • Za starše in otroke smo pripravili bazar, kjer so si lahko ogledali dramsko predstavo »Trije prašički« in se sprehodili po igralnicah, polnih sladkih dobrot, ki smo jih pripravljali skupaj z otroki, pa tudi različnih izdelkov, ki so bili skupno delo prav vseh.
  • V skupnem prostoru smo si priredili božični koncert – vsaka skupina se je predstavila s svojo pesmijo ob spremljavi klavirja.
  • Ob zvokih praznične plesne glasbe smo imeli pravo zabavo, kjer smo ob svetlobnih efektih plesali s trakovi.

In nekje vmes smo dočakali prihod Dedka Mraza. Našega ljubega dobrega moža, ki nas vsako leto tako lepo razveseli. S pesmijo, objemom in prijaznimi besedami nas je obdaril in še polepšal čarobni december.

 

Zapisala: Ksenija Povše, dip. vzg.

 

Dostopnost