V petek, 16. novembra 2018, smo obeležili Dan slovenske hrane – Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter jih spodbuditi k pridelovanju in kupovanju le-te. Na ta dan smo otrokom in zaposlenim za zajtrk ponudili med, kruh, maslo, mleko in jabolka pridelano na slovenskih kmetijah.
Od 12.11.2017 do 16.11.2018, smo v jedilnik vključili slovenske narodne jedi ter v tem tednu pripravili »Teden slovenskih narodnih jedi«.
Dejavnosti v skupinah smo obogatili:
- Z OBLIKOVANJEM PLAKATOV NA TEMO ZDRAVA PREHRANA – ČEBELE
- Z OGLEDOM VIDEO POSNETKA »KRANJSKA ČEBELA«
- Z GIBALNO PLESNIM IZRAŽANJEM OB GLASBI, S PRIPEVANJEM IN PETJEM PESMI
- Z OKUŠANJEM SADJA – IZDELOVANJEM SADNIH NABODAL
- S PRIPRAVO ČAJANKE – OKUŠANJE: SLADKO, KISLO…