Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je bila v preteklem tednu sklenjena pogodba za »Sanacijo zemljine in zunanjo ureditev igrišča« v enoti Luna. Po terminskem načrtu bo podjetje Inkaing d.o.o., ob začetku prihodnjega tedna pričelo s pripravljalnimi deli oz. s postavitvijo varovalne ograje, kar trenutno ne bo vplivalo na samo organizacijo ter izvedbo vzgojnega programa.
Z izkopom zemljine bodo pričeli 22. oktobra popoldne, zato da bo glavnina izkopa izvedena v času jesenskih počitnic (25. – 29. 10. 2021), če bodo ugodni vremenski pogoji. Za čas jesenskih počitnic, ko je v vrtcu pričakovati nižje število prisotnih otrok, bomo z otroki preseljeni v prostore II. OŠ, Ljubljanska cesta 48, zato da se bo lahko izkop izvajal preko celega dne.

  Pri tem bomo potrebovali vaše sodelovanje, spoštovani starši, in sicer, da nam (v kolikor je to mogoče) sporočite ali bo vaš otrok v času od 25. – 29. 10. prisoten v vrtcu – o prisotnosti vas bodo prihodnji teden povprašali strokovni delavci. Na osnovi zbranih prijav bomo prilagodili organizacijo dela in vas o vseh podrobnostih pravočasno obvestili.

Obveščali vas bomo preko objav na spletni strani vrtca, predstavnikov v svetu staršev,  eAsistenta in oglasnih desk v enoti po predhodni uskladitvi s predstavniki ministrstva in ustanovitelja. Ministrstvo za okolje in prostor bo kot do sedaj tudi v prihodnje obveščalo starše oz. širšo javnost ter ne nazadnje tudi vodstvo vrtca preko povezave na spletni strani ministrstva. V nadaljevanju posredujemo povezavo, ki se nanaša na obveščanje zainteresirane javnosti o izvedbi projekta: https://www.gov.si/novice/2021-10-12-ministrstvo-za-okolje-in-prostornadaljuje-sanacijo-onesnazene-zemljine-v-celjskih-vrtcih/

Sanacijo bodo strokovno nadzirali predstavniki Biotehnične fakultete iz Ljubljane in AZ inženiring d.o.o., organizirani pa bodo tudi redni koordinacijski sestanki, kamor bodo vabljeni tudi predstavniki staršev in krajevne skupnosti.
Prepričani smo, da bo Ministrstvo za okolje in prostor projekt izvedlo strokovno ustrezno in da bodo zastavljeni cilji realizirani v čim krajšem času.

 

                                                                       Vanja Krašovic, ravnateljica

Dostopnost