Skoči na glavno vsebino

V petek, 19. novembra 2021, smo obeležili Dan slovenske hrane – Tradicionalni slovenski zajtrk. Medeni zajtrk je nastal s ciljem osveščanja o pomenu čebel in prednostih lokalno pridelanih živil. Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave smo v dejavnosti vpletli tudi pomen in vlogo domačega sadja in zelenjave. Na ta dan smo otrokom in zaposlenim za zajtrk ponudili med, kruh, maslo, mleko in jabolka pridelana na slovenskih kmetijah.

Od 15.11.2021 do 19.11.2021, smo v jedilnik vključili slovenske narodne jedi ter v tem tednu pripravili »Teden slovenskih narodnih jedi«.

JEDILNIK V TEDNU OD 15. DO 19. 11. 2021

Dejavnosti v skupinah smo obogatili:

  • z oblikovanjem plakatov na temo Zdrava prehrana, Pomen čebel
  • z ogledom lutkovne predstave Sadni prepir in video posnetka Kranjska čebela
  • z likovnim in plesnim izražanjem, s petjem pesmi
  • z izdelavo čebel in čebelnjakov iz odpadnega materiala
  • s pripravo sadnih in zelenjavnih krožnikov, naravnih sokov, sadnih nabodal
  • s pripravo čajanke in pogrinjkov.

 

          

 

 

 

 

Orodna vrstica za dostopnost

Spletišče uporablja le piškotke, ki so potrebni za delovanje storitve. Politika zasebnosti
Politika zasebnosti