V petek, 17. novembra 2023, smo v okviru dneva slovenske hrane obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Njegov namen je pomagati pri ozaveščanju o pomenu čebel, medu, prednostih slovenske hrane in spoštovanju do hrane. Dodatna pozornost je bila namenjena kruhu. V skladu s ciljem je bil letošnji slogan »Kruh za zajtrk – super dan!« Na ta dan smo otrokom in zaposlenim za zajtrk ponudili kruh, med, maslo, mleko in jabolka pridelano na slovenskih kmetijah.
Od 13. do 17. 11. 2023, smo v jedilnik vključili slovenske narodne jedi ter v tem tednu pripravili »Teden slovenskih narodnih jedi«. Dejavnosti v oddelkih smo obogatili:
- z oblikovanjem plakatov na temo Pomen čebel, Zdrava prehrana
- z ogledom video posnetka o čebelah
- z izdelovanjem prehranske piramide
- z likovnim ustvarjanjem
- s petjem pesmi
- z ustvarjanjem iz odpadnega materiala (čebele, čebelnjak)
- z obiskom »čebel«
- s pripravo čajanke in pogrinjkov
- z okušanjem medu, limone…
- s peko kruha, štručk, medenjakov, palačink…
- z rezanjem, mešanjem in s kuhanjem marmelade…