Skoči na glavno vsebino

V petek, 17. novembra 2023, smo v okviru dneva slovenske hrane obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Njegov namen je pomagati pri ozaveščanju o pomenu čebel, medu, prednostih slovenske hrane in spoštovanju do hrane. Dodatna pozornost je bila namenjena kruhu. V skladu s ciljem je bil letošnji slogan »Kruh za zajtrk – super dan!« Na ta dan smo otrokom in zaposlenim za zajtrk ponudili kruh, med, maslo, mleko in jabolka pridelano na slovenskih kmetijah.

Od 13. do 17. 11. 2023, smo v jedilnik vključili slovenske narodne jedi ter v tem tednu pripravili »Teden slovenskih narodnih jedi«. Dejavnosti v oddelkih smo obogatili:

  • z oblikovanjem plakatov na temo Pomen čebel, Zdrava prehrana
  • z ogledom video posnetka o čebelah
  • z izdelovanjem prehranske piramide
  • z likovnim ustvarjanjem
  • s petjem pesmi
  • z ustvarjanjem iz odpadnega materiala (čebele, čebelnjak)
  • z obiskom »čebel«
  • s pripravo čajanke in pogrinjkov
  • z okušanjem medu, limone…
  • s peko kruha, štručk, medenjakov, palačink…
  • z rezanjem, mešanjem in s kuhanjem marmelade…

 

 

Dostopnost